Att vara expert inom ett ämnesområde kräver inte nödvändigtvis lång utbildning. Många på SweClockers har tack vare brinnande intresse för datorer och hårdvara skaffat sig djupa kunskaper och massvis av kompetens, som inte minst kan vara till nytta i arbetslivet.

torsdag den 18 november kommer ett ypperligt tillfälle att bevisa sina kunskaper inom datorskärmar. SweClockers publicerar då ett kunskapsprov, som utformats tillsammans med EIZO och som kvalitetssäkrats av skärmtillverkarens teknikexperter.

Provet är öppet för alla och tar 20–30 minuter att genomföra. Den som lyckas nå upp till godkänt resultat får inte enbart nördcred i forumet utan kan även se fram emot ett fysiskt certifikat, som intygar breda kunskaper inom datorskärmar, bildteknik och bildgränssnitt. Missa inte att vara med!

Testa dina kunskaper redan nu

Vill du förbereda dig inför det skarpa kunskapsprovet? Svara på testfrågorna nedan för att se om du har tillräckligt goda kunskaper i bagaget. Om inte gäller det att justera armstöden, starta notepad.exe och plugga till på torsdag för att ha chans att nå godkänt resultat.

cert.png

Behöver du plugga på inför det skarpa provet? På SweClockers finns massvis av artiklar om datorskärmar och bildteknik. Fokusera på att skaffa dig breda kunskaper om moderna bildskärmar och tänk på att det även kan vara till fördel att ha koll på gränssnitt och specifikationers betydelse i praktiken.

Nyttiga artiklar om datorskärmar

EIZO-logo_Black.png

Sponsras av EIZO
Denna artikel produceras i betalt samarbete med EIZO. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.